Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ
Η λελογισμένη κατανάλωση κόκκινου κρασιού μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου των πνευμόνων στους άνδρες, ειδικά τους καπνιστές, σύμφωνα με νέα έρευνα υπό τον δρα Τσουν Τσάο, που δημοσιεύεται στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention» της Αμερικανικής Ένωσης Ερευνών για τον Καρκίνο, όπως ανακοίνωσε η τελευταία.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό του κρασιού, η ρεσβερατρόλη, προστατεύει κατά του καρκίνου. Οι ερευνητές μελέτησαν, σε δείγμα χιλιάδων ατόμων στην Καλιφόρνια, την επίδραση του κόκκινου κρασιού, του άσπρου κρασιού, της μπύρας και των άλλων αλκοολούχων ποτών στον καρκίνο του πνεύμονα. Διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού το μήνα μειώνει κατά 2% τον κίνδυνο του καρκίνου των πνευμόνων.
Όμως η πιο θεαματική μείωση του κινδύνου -κατά 60%- αφορά τους καπνιστές που πίνουν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινου κρασιού τη μέρα. Οι ερευνητές φρόντισαν πάντως να διευκρινίσουν ότι ο καλύτερος τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων είναι το κόψιμο του τσιγάρου και υπογράμμισαν ότι ακόμα και οι άνδρες που πίνουν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί τη μέρα, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο από τους μη καπνιστές. Παράλληλα τόνισαν ότι τα πορίσματά τους δεν δικαιολογούν μεγάλη κατανάλωση κρασιού.
Η έρευνα δεν διαπίστωσε σαφή σχέση ανάμεσα στα άλλα ποτά και τον καρκίνο των πνευμόνων. Το κόκκινο κρασί είναι γνωστό ότι περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Η ρεσβερατρόλη υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στη φλούδα των σταφυλιών και άλλες έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι έχει σημαντικές ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό του κρασιού, η ρεσβερατρόλη, προστατεύει κατά του καρκίνου. Οι ερευνητές μελέτησαν, σε δείγμα χιλιάδων ατόμων στην Καλιφόρνια, την επίδραση του κόκκινου κρασιού, του άσπρου κρασιού, της μπύρας και των άλλων αλκοολούχων ποτών στον καρκίνο του πνεύμονα. Διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού το μήνα μειώνει κατά 2% τον κίνδυνο του καρκίνου των πνευμόνων.
Όμως η πιο θεαματική μείωση του κινδύνου -κατά 60%- αφορά τους καπνιστές που πίνουν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινου κρασιού τη μέρα. Οι ερευνητές φρόντισαν πάντως να διευκρινίσουν ότι ο καλύτερος τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων είναι το κόψιμο του τσιγάρου και υπογράμμισαν ότι ακόμα και οι άνδρες που πίνουν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί τη μέρα, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο από τους μη καπνιστές. Παράλληλα τόνισαν ότι τα πορίσματά τους δεν δικαιολογούν μεγάλη κατανάλωση κρασιού.
Η έρευνα δεν διαπίστωσε σαφή σχέση ανάμεσα στα άλλα ποτά και τον καρκίνο των πνευμόνων. Το κόκκινο κρασί είναι γνωστό ότι περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Η ρεσβερατρόλη υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στη φλούδα των σταφυλιών και άλλες έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι έχει σημαντικές ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία.
kyr
Απ: Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ
όντως πολύ ενδιαφέρον κυρ...Βέβαια εδώ στο χωριό το ξέρουν χροοοονια τώρα...μάλλον όμως δεν έχουν προσέξει ακριβώς όλο το άρθρο...έχουν ξεχάσει την γραμμή που λέει ''Παράλληλα τόνισαν ότι τα πορίσματά τους δεν δικαιολογούν μεγάλη κατανάλωση κρασιού.
αίντε ρε!!!
σι'ντετ'
αίντε ρε!!!
σι'ντετ'
Thanos- Spammer
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|