Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ΓΑΛΛΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ

Πήγαινε κάτω

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ΓΑΛΛΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ Empty ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΠΟ ΓΑΛΛΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση  kyr Τετ Οκτ 29, 2008 8:12 pm

«Είμαστε πλέον έτοιμοι για τη βιομηχανική παραγωγή της καρδιάς ώστε σε 2,5 χρόνια το όργανο να χρησιμοποιηθεί για δοκιμαστικές μεταμοσχεύσεις σε ανθρώπους», δήλωσε ο πρωτοπόρος καρδιοχειρουργός, Αλέν Καρπεντιέ.
Το επίτευγμα των Γάλλων επιστημόνων του ευρωπαϊκού νοσοκομείου Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι, χαρίζει ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς σε όλο τον κόσμο, που χρειάζονται νέα καρδιά αλλά δεν μπορούν να λάβουν μόσχευμα λόγω της έλλειψης δοτών.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Καρπεντιέ, τα πειραματικά πρωτότυπα, που έχουν τελειοποιηθεί από την ομάδα του, έχουν δοκιμαστεί σε ζώα αλλά «προπάντων με ψηφιακή προσομοίωση». «Η τεχνητή καρδιά είναι έτοιμη, χρειάζεται να παραχθεί βιομηχανικά», δήλωσε ο ίδιος και σημείωσε ότι η «πρόσθεση του τεχνητού οργάνου» δεν έχει εμφανίσει καμία «επιπλοκή κατά τη χρήση».
Η ανακοίνωση των Γάλλων επιστημόνων είναι η τελευταία στον ιατρικό αγώνα για την τελειοποίηση της τεχνητής καρδιάς που θα υποκαταστήσει τη φυσική, όπου χρειάζεται, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά τις ελλείψεις σε μοσχεύματα.
Οι Γάλλοι επιστήμονες αποκαλούν προς το παρόν το δημιούργημά τους «Εξυπνη Καρδιά» γιατί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τεχνητές, αναγνωρίζει τα επίπεδα δραστηριότητας του οργανισμού και του στέλνει όσο ακριβώς οξυγόνο απαιτείται. Το τεχνητό όργανο καλύπτεται με ειδικό ιστό, ώστε το μόσχευμα να γίνεται δεκτό από τον οργανισμό.
Το μόνο μειονέκτημά της είναι ότι λειτουργεί με μπαταρία, η οποία θα διαρκεί από 5 έως 16 ώρες, ανάλογα με τη δραστηριότητα του οργανισμού, και στη συνέχεια θα χρειάζεται επαναφόρτιση. Η «Εξυπνη Καρδιά» πρόκειται να κατασκευαστεί από την εταιρεία βιοϊατρικής, Carmat, που ιδρύθηκε από τον Καρπεντιέ σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό όμιλο άμυνας και αεροναυτικής EADS.
Πολλές ομάδες επιστημόνων σε όλον τον κόσμο, κυρίως στην Ασία και στις ΗΠΑ εργάζονται για την τελειοποίηση μιας τεχνητής καρδιάς. Οι δύο πιο «γνωστές» τεχνητές καρδιές, που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ, είναι η Jarvik 7 και η AbioCor, αλλά η χρήση και των δύο σκιάζεται από προβλήματα. Συγκεκριμένα η Jarvik 7 χρειάζεται ειδικά καλώδια που βγαίνουν έξω από το δέρμα του ασθενούς και η AbioCor «έχει συνδεθεί» με την πρόκληση θρομβώσεων. (Πηγές: BBC, The Times, ΑΠΕ)
kyr
kyr


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης